Meer weergeven

      Voor de Belastingdienst ontwikkelde BOS ALKEMADE architecten een nieuw type flexkantoor. De ervaringen van de Belastingdienst met bestaande  flex concepten waren ronduit slecht te noemen. Medewerkers klaagden over een  niet werkbare   geluidoverlast. 

BOS ALKEMADE architecten die eerder ervaring hadden opgedaan met een open gecompartimenteerd kantoor bij ALTRA in Amsterdam werden benaderd om voor het nieuwe Belastingkantoor in Hoofddorp dit probleem op te lossen. Het werd een groot succes. Het ontwerp, ook wel Salonkantoor genoemd,  bestond uit een groot aantal verschillende ruimten die zonder gangen in elkaar overlopen. Hierdoor neemt de geluidoverlast aanzienlijk af en ervaarde men meer gevoel van privacy.  Het personeel is zeer tevreden over dit concept. Later is dit concept opnieuw toegepast  bij twee kantoren  van de Douane op Schiphol voor totaal meer dan 9.000m2.

Kantoor Belastingdienst Hoofddorp