Meer weergeven
Meer weergeven

Belastingkantoor  Outlook Schiphol


Het Belastingkantoor is in opdracht van het Rijks Vastgoedbedrijf ingericht voor de integrale huisvesting van diverse inspectiediensten. 

BOS  ALKEMADE  architecten waren verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouwkunde en inrichting van deze huisvesting. Het gebouw faciliteert de huisvesting  voor de Douane, de Financiële Opsporingsdienst, de Inspectie Leefomgeving, Transport en de nationale Voedsel- en Warenautoriteit. In het pand van 9000 m2 zijn naast diverse specialistische ruimten, 400 werkplekken ingericht voor een totaal 900 fulltime medewerkers. De medewerkers werken volgens  het Nieuwe Werken. Om in deze wens te voorzien hebben wij het door ons ontwikkelde Salonkantoor concept toegepast. In tegenstelling tot de gangbare kantoorindelingen ten behoeve van het Nieuwe Werken, voorziet dit idee in hoge mate in visuele privacy en akoestisch comfort. Tevens wordt er door het Salonkantoor concept aanmerkelijk op het vloeroppervlak bespaard. Dit vertaalt zich wederom in een aanzienlijke besparing op de huisvestingskosten. Het totale concept is een flexibel activiteiten-gerelateerde huisvesting, welke  naar wens is in te richten met flex- of vaste werkplekken.