Transformatie badhuis tot school. Spionkopstraat,  Den Haag

Meer weergeven

De restauratie en transformatie van dit Rijksmonument uit 1923 met zijn imposante koepelzaal, bood de ideale gelegenheid om de complexe ontwerpopgave met sterke architectonische beeldmiddelen aan te pakken. De opdracht was om een school met 7 lokalen te maken tezamen met een voor leerlingen  toegankelijke lerarenkamer en kantoorruimtes.

 

De schoollokalen op de begane grond hebben door de aard van het gebouw een gebogen oppervlak. Door de inpassing van een kolomloze entresol, karakteristieke rode trap en strategisch geplaatste doorbraken in het pand, was het mogelijk het complexe programma in te passen. 

De entree heeft zo zicht gekregen op de lerarenkamer en overige kantoren waardoor de route in het gebouw ontsloten wordt.