Meer weergeven

Het Salonkantoor is een innoverend concept van BOS ALKEMADE architecten, welke voor het eerst gerealiseerd is in november 2007 voor het hoofdkantoor van Altra Jeugd Hulpverlening in Amsterdam.

Het Salonkantoor is ontworpen als  een ruimte-besparend bouw- en inrichting concept. Hierdoor is in dit project een besparing gerealiseerd van 1 verdieping op de aanvankelijk beoogde 4 verdiepingen wat resulteerde in een fikse financiële besparing. Anders dan het Interpolis project dat toendertijd uitsluitend uitging van flex werkplekken, was Bos  Alkemade achitecten in staat de besparingsdoeleinden eveneens te behalen met de door de opdrachtgever gewenste vaste werkplekken. Het Salonkantoor was geboren. Bij de ingebruikname van het project en in de ontwikkeling van het concept, werd duidelijk dat er nog meer voordelen voor de organisatie én de medewerkers te behalen vielen. In tegenstelling tot de gangbare kantoorindelingen ten behoeve van het nieuwe werken, voorziet dit idee in  hoge mate in visuele privacy, akoestisch comfort en bijkomende voordelen die u kunt vinden in de white paper en video.

Altra  Jeugdzorg   Kantoor Zilveren Toren Amsterdam